Menyang kontèn

Kabiskopan Rio Branco

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Rio Branco

Dioecesis Fluminis Albi Superioris
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiPorto Velho
Statistik
Amba102.136 km2 (39.435 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2011)
502,000
378,000 (75.3%)
Paroki27
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
Didegaké4 Oktober 1919 (104 taun kepungkur)
KatedralCatedral Nossa Senhora de Nazaré
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJoaquín Pertíñez Fernández

Kabiskopan Rio Branco (Latin: Dioecesis Fluminis Albi Superioris) yaiku tahta sufragan Latin ing provinsi grejawi Metropolitan Kabiskopan Agung Porto Velho (Rondônia), ing hulu cekungan Kali Amazon. Tahta episkopal katedrale yaiku Marian Catedral Nossa Senhora de Nazaré, sing didedikasikake kangge Bunda saka Nazareth, ing kutha Rio Branco, negara bagean Acre, Brazil.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 9°58′S 67°48′W / 9.967°S 67.800°W / -9.967; -67.800