Menyang kontèn

Kabiskopan Alto Solimões

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Alto Solimões

Dioecesis Solimões Superioris
Lokasi
Nagara Brazil
Provinsi grejawiManaus
Statistik
Amba130.240 km2 (50.286 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
169,000
98,000 (58.0%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké23 Mei 1910 (114 taun kepungkur)
KatedralCatedral Santos Anjos da Guarda,
Tabatinga
Ko-katedralCo-Catedral São Paulo Apóstolo,
São Paulo de Olivença
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopEvangelista Alcimar Caldas Magalhães, O.F.M. Cap.
Peta

Kabiskopan Alto Solimões (Latin: Dioecesis Solimões Superioris) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Tabatinga, provinsi grejawi Manaus, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 23 Mei 1910: Didegake minangka Prefektur Apostolik Alto Solimões saka Kabiskopan Amazonas
  • 11 Agustus 1950: Dipromosikake minangka Prelatur Teritorial Alto Solimões
  • 14 Agustus 1991: Dipromosikake minangka Kabiskopan Alto Solimões

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 4°13′45″S 69°56′17″W / 4.2291°S 69.9381°W / -4.2291; -69.9381


Cithakan:Katolik-stub