Menyang kontèn

Kabiskopan Agung São Sebastião do Rio de Janeiro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ana uga kabiskopan Rio de Janeiro (lan Biskop Rio de Janeiro) ing Greja Episkopal Anglikan Brasil.
Kabiskopan Agung São Sebastião do Rio de Janeiro

Archidioecesis Sancti Sebastiani Fluminis Ianuarii
Kabiskopan Agung Metropolitan Santo Sebastian
Lokasi
NagaraBrasil
Provinsi grejawiProvinsi São Sebastião do Rio de Janeiro
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)

3,556,095 (60.7%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké19 Juli 1575
KatedralKatedral Rio de Janeiro
Santo/santa pelindungSanto Sebastian (utami) lan Santa Anne (sekunder)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanKardinal Orani João Tempesta O. Cist.
Biskop Auksilier
Biskop emeritus
Situs web
arquidiocese.org.br
Katedral Lawas Rio de Janeiro

Kabiskopan Agung São Sebastião do Rio de Janeiro (Latin: Archidioecesis Sancti Sebastiani Fluminis Ianuarii, tegese "Kabiskopan Agung Santo Sebastian saka Rio de Janeiro") ing Brasil didegake minangka prelatur teritorial ing 19 Juli 1575. Kawasan prelatur kasebut ditingkatake dadi kabiskopan ing 16 November 1676. Kabiskopan kasebut banjur ditingkatake dadi kabiskopan agung metropolitan ing 27 April 1892. Ing 6 Mei 2003, kawasan biara keabasan teritorial Nossa Senhora do Monserrate do Rio de Janeiro kelangan pangkat teritoriale lan dileboke ing kabiskopan kasebut. Kardinal Orani João Tempesta O. Cist. dadi Biskop Agung-ne sawise 2009. Kardinal Eusébio Scheid S.C.I. dadi Biskop Agung Emeritus.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 22°54′00″S 43°11′00″W / 22.9000°S 43.1833°W / -22.9000; -43.1833