Menyang kontèn

Kabiskopan São Luís de Montes Belos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan São Luís de Montes Belos

Dioecesis Sancti Aloisii de Montes Belos
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiGoiânia
Statistik
Amba42.671 km2 (16.475 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
294,008
207,283 (70.5%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké25 November 1961 (62 taun kepungkur)
KatedralCatedral São Luís Gonzaga
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopLindomar Rocha Mota
Biskop emeritusCarmelo Scampa

Kabiskopan São Luís de Montes Belos (Latin: Dioecesis Sancti Aloisii de Montes Belos) yaiku kabiskopan sing nduweni pusat ing kutha São Luís de Montes Belos lan bagean saka provinsi grejawi Goiânia, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

Kabiskopan kasebut dingadegake minangka Prelatur Teritorial São Luís de Montes Belos ing 25 November 1961 karo wilayah sing dijupuk saka Kabiskopan Agung Metropolitan Goiânia, Kabiskopan Goiás lan Kabiskopan Jataí, lan dipercayakake kanggo para anggota Walanda saka lembaga keagamaan Pasionis.[1]

Wilayah grejawi kasebut dadi Kabiskopan São Luís de Montes Belos ing 4 Agustus 1981.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]