Menyang kontèn

Kabiskopan Caxias do Sul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Caxias do Sul

Dioecesis Caxiensis Australis
Katedral Santa Teresa
Lokasi
Nagara Brazil
Provinsi grejawiPorto Alegre
Statistik
Amba11.034 km2 (4.260 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
742,481
668,232 (90.0%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké8 September 1934 (89 taun kepungkur)
KatedralCatedral Santa Teresa
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJosé Gislon, O.F.M. Cap.
Biskop emeritusNei Paulo Moretto
Alessandro Carmelo Ruffinoni, C.S.
Situs web
www.diocesedecaxias.org.br

Kabiskopan Caxias do Sul (Latin: Dioecesis Caxiensis Australis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Caxias do Sul, provinsi grejawi Porto Alegre, Brazil. Ing Rebo, 16 Juni 2010, Paus Benediktus XVI ngangkat Biskop Auksilier Alessandro Carmelo Ruffinoni, sing wektu iku dadi biskop auksilier kanggo Biskop Agung Porto Alegre, minangka Biskop Koadjutor Caxias do Sul, kanggo nggenteni Biskop Moretto.

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 29°10′08″S 51°10′46″W / 29.1690°S 51.1794°W / -29.1690; -51.1794