Menyang kontèn

Kabiskopan Coari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Coari

Diocesis Coaritana
Catedral Prelatícia Sant’Ana e São Sebastião (2014)
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiManaus
Statistik
Amba135.442 km2 (52.294 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
195,306
166,076 (85.0%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké9 Oktober 2013 (10 taun kepungkur)
KatedralCatedral Prelatícia Sant’Ana e São Sebastião
Kapemimpinan saiki
BiskopMarek Marian Piatek, C.Ss.R.
Biskop emeritusGutemberg Freire Régis, C.Ss.R.
Joércio Gonçalves Pereira, C.Ss.R.

Kabiskopan Coari (Latin: Dioecesis Coaritana) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Coari, provinsi grejawi Manaus, Brazil. Kabiskopan Coari didegake ing 9 Oktober 2013 dening Paus Fransiskus lan minangka bagean saka provinsi grejawi Kabiskopan Agung Manaus, sing nduwe basis ing Manaus, Brazil.

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 4°05′S 63°08′W / 4.083°S 63.133°W / -4.083; -63.133