Menyang kontèn

Kabiskopan Diamantino

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Diamantino

Dioecesis Adamanteae

Diocese de Diamantino
Katedral Bunda Tak Bercela ing Diamantino (2010)
Lokasi
Nagara Brazil
Provinsi grejawiCuiabá
MetropolitanCuiabá
Statistik
Amba105.406 km2 (40.697 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
269,192
188,434 (70%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké22 Maret 1929 (95 taun kepungkur)
KatedralKatedral Bunda Tak Bercela ing Diamantino
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopVital Chitolina
Biskop Agung MetropolitanMílton Antônio dos Santos
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Diamantino (Latin: Dioecesis Adamanteae) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Diamantino, provinsi grejawi Cuiabá, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 22 Maret 1929: Didegake minangka Prelatur Teritorial Diamantino saka Kabiskopan Agung Metropolitan Cuiabá
  • 16 Oktober 1979: Dipromosikake minangka Kabiskopan Diamantino

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 14°24′13″S 56°25′26″W / 14.4035°S 56.4238°W / -14.4035; -56.4238