Menyang kontèn

Kabiskopan Roraima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Roraima

Dioecesis Roraimensis
Lokasi
NagaraBrazil
Provinsi grejawiManaus
Statistik
Amba230.104 km2 (88.844 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
324,397
200,000 (61.7%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké21 April 1934 (90 taun kepungkur)
KatedralCatedral Cristo Redentor,
Boa Vista
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopRoque Paloschi
Biskop emeritusAldo Mongiano, I.M.C.

Kabiskopan Roraima (Latin: Dioecesis Roraimensis) yaiku kabiskopan sing ana ing negara bagean Roraima, provinsi grejawi Manaus, Brazil.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 1934: Didegake minangka Administrasi Apostolik Rio Branco
  • 30 Agustus 1944: Dipromosikake minangka Prelatur Teritorial Rio Branco
  • 29 April 1963: Ganti jeneng dadi Prelatur Teritorial Roraima
  • 16 Oktober 1979: Dipromosikake minangka Kabiskopan Roraima

Referensi[besut | besut sumber]