Sop: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
573 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
+
(+interwiki)
(+)
{{Infobox Makanan
[[Gambar:Romanian potato soup.jpg|thumb|220px|Som kenthang [[Romania]].]]
| name = Sop
'''Sop''' yaiku janganan kang ana duduhe, seger rasane. Sop digawe saka janganan yaiku kul, sawi, kembang kul, onclang, kenthang, kacang kapri, tomat, lan sledri. Bumbune digawe saka bawang, uyah, mrica, lan gula pasir. Diwenehi duduh ben seger.
| image = [[Gambar:Vegetable beef barley soup.jpg|250px]]
| caption = Sop
| alternate_name =
| country = [[Indonésia]] lan [[donya]]
| region =
| creator =
| course =
| served =
| main_ingredient = [[janganan]], [[daging]] lan [[bumbu]]
| variations =
| calories =
| other =
}}
[[Gambar:Romanian potato soup.jpg|thumb|220px250px|SomSop [[kenthang]] [[Romania]].]]
'''Sop''' yaiku [[janganan]] kang ana duduheduduhé, seger rasanerasané. Sop digawedigawé saka janganan yaiku [[kul]], [[sawi]], [[kembang kul]], onclang, [[kenthang]], [[kacang kapri]], [[tomat]], lan sledri[[slèdri]]. Bumbune digawe saka [[bawang]], [[uyah]], [[mrica]], lan [[gula pasir]]. DiwenehiDiwènèhi duduh benbèn seger.
Uga ana sop kang digawedigawé kenthel. Sop kuwi yenyèn ing [[Walanda]] diarani ''creamCream soupSoup''. ''Cream soup'' kagawekagawé saka glepung kanji, [[endhog]], janganan kang dicacah alus, lan [[daging]] kang dicacah alus. Janganan lan daging diwenehidiwènèhi miturut seleraseléra. BiyasaneBiyasané ''cream soup'' didhahar nganggo roti.
Sop lan ''cream soup'' enakénak didhahar nalika isih anget lan ing mangsa [[rendheng]].
 
{{Masakan Indonésia}}
Uga ana sop kang digawe kenthel. Sop kuwi yen ing Walanda diarani ''cream soup''. ''Cream soup'' kagawe saka glepung kanji, endhog, janganan kang dicacah alus, lan daging kang dicacah alus. Janganan lan daging diwenehi miturut selera. Biyasane ''cream soup'' didhahar nganggo roti.
{{rintisan}}
 
Sop lan ''cream soup'' enak didhahar nalika isih anget lan ing mangsa rendheng.
 
[[Kategori:Panganan]]
[[Kategori:Masakan Indonésia]]
 
[[ar:شربة]]
78.625

besutan

Menu navigasi