Thiwul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
271 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(+)
 
Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]] kuwi nduwèni akèh banget kandhutan kaloriné, nanging isih luwih sithik tinimbang [[beras]]. Thiwul uga bisa ngganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercaya bisa nyegah lara [[maag]], [[weteng]] keroncongan, lan sapanungalé. Thiwul uga digunakaké dadi panganan pokok jroning mangsa [[perang]] [[Indonésia]] nglawan penjajah [[Jepang]].
tata cara gawe tiwul yaiku sala pohung kang dioncéki banjur dipepe ngasi garing. ana ing desa-desa pohung mau diarani gaplek. banjur supaya dadi glepung padha ditutu kanthi cara tradisional. Yen tata cara ngolahé yaiku glepung mau diinteri nganggo tampah bajur didang.
 
 
2.549

besutan

Menu navigasi