Lapis legit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Lapis legit

Lapis legit utawa spekkoek ya iku jinisé jajanan kang digawé saka glepung kang diuléni kang dicampur karo endhog.[1] Lumrahé lapis legit wernané kuning lan coklat.[1] Lapis legit lumrahé dihias lan disogatké dadi kue tart kanggo jajanan acara-acara mirunggan kaya ta arisan, ngantènan, lan acara-acara liyané.[1]

Lapis legit nduwéni sajarah tumrap wong Cina.[1] Nalika taun baru Cina, lumrahé wong-wong Cina mangan jajan iki.[1] Lapis legit dadi lambang kasuksésan ing taun baru Cina.[1] Saya akèh lapisan utawa trap-trapan kang ana ing kue lapis, saya gedhé kasuksèsan kang ditampa.[1] Lapis legit uga kena dipangan kanggo jajanan nalika lagi ngombé tèh.[1] Kajaba iku lapis legit uga kena diwénéhaké marang kanca utawa sadulur kanggo tanda ucapan selamat lan dadi simbol kasuksésan tanpa ndeleng sapa lan apa kapitayané.[1]

Lapis legit rasa orisinil digawé tanpa tambahan kèju, coklat, woh prum lan liya-liyané.[1] Nanging lapis legit pancèn duwé wujud lan rasa kang prasaja.[1] Nanging lapis legit uga kena ditambahaké coklat, kèju, woh prum kanggo nambahake rasa ing lapis legit.[1]

Lapis legit jenengé kang sepisanan ya iku spekkoek.[2] Jeneng iki asalé saka basa Walanda.[2] Sajarah lapis legit ora bisa dipisahaké karo nagara Walanda.[2] Nalika jaman kakuwasaan kolonialisme Walanda, resep asli lapis legit digawa karo nyonya-nyonya saka Holland.[2] Resép iki isih tetep dianggo nggawé lapis legit nganti saiki.[2] Lapis legit lumrahé minangka hidangan panutup.[2] Lapis legit pada kaya bathik kang wis dadi Indonesian heritage awit jajanan iki wis dadi pérangan kang ora bisa dipisahké saka budaya Indonésia, contoné lapis legit lumrahé diwénéhaké kanggo wong-wong ing acara mirunggan kaya ta lamaran utawa dianggo jajanan ing dina kang istimewa kaya ta nalika lebaran, natal lan imlèk.[2]


Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l bakeryindonesiamag.com(dipunundhuh tanggal 2 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g dapurlegit.com(dipunundhuh tanggal 2 Juni 2011)