Syafruddin Prawiranegara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mr.
Syafruddin Prawiranagara
Sjafruddin Prawiranegara.jpg
Pratélan Wakil Mahamantri Indonésia
Linggih
4 Agustus 1949 – 20 Dhésèmber 1949
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Adenan Kapau Gani
Setyadjit Soegondo
Wondoamiseno
Sjamsuddin
Kang sawisé Abdul Hakim
Ketua Pamaréntah Darurat Républik Indonésia
Linggih
19 Dhésèmber 1948 – 13 Juli 1949
Kang sadurungé Soekarno
Kang sawisé Soekarno
Mantri Keuangan Républik Indonésia 5
Linggih
2 Oktober 1946 – 26 Juni 1947
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Surachman Tjokroadisurjo
Kang sawisé Alexander Andries Maramis
Linggih
6 September 1950 – 27 April 1951
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Lukman Hakim
Kang sawisé Jusuf Wibisono
Mantri Perdagangan Républik Indonésia 4
Linggih
29 Januari 1948 – 4 Agustus 1949
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Adenan Kapau Gani
Kang sawisé Ignatius Joseph Kasimo Hendrowahyono
Mantri Pertanian Républik Indonésia 5
Linggih
29 Januari 1948 – 4 Agustus 1949
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Adenan Kapau Gani
Kang sawisé Ignatius Joseph Kasimo Hendrowahyono
Rerincèn dhiri
Lair (1911-02-28)Fèbruari 28, 1911
Nèderlan Serang, Banten, Hindia Nèderlan
Pati Fèbruari 15, 1989(1989-02-15) (umur 77)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Parté pulitik Masyumi
Sisihan T. Halimah Syehabuddin Prawiranagara
Agama Islam

Mr. Syafruddin Prawiranagara, utawa uga ditulis Sjafruddin Prawiranagara (lair ing Serang, Banten, 28 Fèbruari 1911 – pati ing Jakarta, 15 Fèbruari 1989 ing umur 77 taun) ya iku pejuang ing mangsa kamardikan Républik Indonésia sing uga naté njabat minangka Présidhèn/Ketua PDRI (Pamaréntah Darurat Républik Indonésia) nalika pamaréntahan Républik Indonésia ing Yogyakarta tiba ing tangan Walanda nalika Agresi Militer Walanda II tanggal 19 Dhésèmber 1948 [1].

Mangsa mudha lan pendhidhikan[besut | besut sumber]

Tokoh sing lair ing Anyar Kidul sing duwé jeneng cilik "Kuding" iki duwé keturunan Sunda Banten lan Minangkabau. Buyuté, Sutan Alam Intan, isih keturunan raja Pagaruyung ii Sumatera Barat, sing diguwak ing Banten amarga mèlu-mèlu Perang Padri. Panjenengané nikah karo putri bangsawan Banten, nglairaké eyangé sing sabanjuré duwé anak jenengé R. Arsyad Prawiraatmadja. Bapaké Syafruddin kerja minangka jaksa, nanging cedhak banget karo rakyat, lan amarga iku dibuang déning Walanda ing Jawa Timur [2].

Syafruddin nglakoni pendhidhikan ELS ing taun 1925, dilanjutaké MULO ing Madiun nalika taun 1928, lan AMS ing Bandung nalika taun 1931. Pendhidhikan sing paling dhuwur dijipuk ing Rechtshogeschool (Sekolah Tinggi Hukum) ing Jakarta (saiki Fakultas Hukum Universitas Indonésia) nalika taun 1939, lan kasil éntuk gelar Meester in de Rechten (saiki pada karo Magister Hukum).

Rujukan[besut | besut sumber]


Sumber[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Didhisiki déning:
Surachman Tjokrodisurjo
{{{jabatan}}}
1946–1947
Diganti déning:
A. A. Maramis
Didhisiki déning:
Lukman Hakim
{{{jabatan}}}
1949–1950
Diganti déning:
Lukman Hakim
Didhisiki déning:
Lukman Hakim
{{{jabatan}}}
1950–1951
Diganti déning:
Jusuf Wibisono
Didhisiki déning:
Mohammad Natsir
{{{jabatan}}}
1948–1949
Diganti déning:
Samsuddin

Cithakan:Kotak akir