Mohammad Natsir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Mohammad Natsir
Moh natsir1.jpg
5 Mahamantri Indonésia
Linggih
5 September 1950 – 26 April 1951
Présidhèn Soekarno
Kang ndhisiki Abdoel Halim
Kang nggantèni Sukiman Wirjosandjojo
2 Mantri Komunikasi dan Informatika Républik Indonésia
Linggih
12 Maret 1946 – 26 Juni 1947
Présidhèn Soekarno
Kang ndhisiki Amir Sjarifuddin
Kang nggantèni Setiadi
Linggih
29 Januari 1948 – 4 Agustus 1949
Présidhèn Soekarno
Kang ndhisiki Sjahbudin Latif
Kang nggantèni Sjamsuddin
Rerincèn dhiri
Lair (1908-07-17)Juli 17, 1908
Nèderlan Alahan Panjang, Lembah Gumanti, Solok, Sumatra Barat, Hindia Walanda
Pati Fèbruari 6, 1993(1993-02-06) (umur 84)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia
Parté pulitik Masyumi
Profési Pulitikus

Mohammad Natsir (lair ing Alahan Panjang, Lembah Gumanti, Solok, Sumatra Kulon, 17 Juli 1908 – pati ing Jakarta, 6 Fèbruari 1993 ing yuswa 84 taun) ya iku mahamantri kaping lima, kang yasa lan dadi pemimpin parté pulitik Masyumi (parté), lan uga dadi tokoh Islam kang misuwur ing Indonésia.