Saté maranggi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Saté Maranggi)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Saté maranggi iku saté saka Purwakarta, Jawa Kulon racaké kagawé saka daging wedhus utawa daging sapi. Nanging ana uga kang duwé panemu yèn saté maranggi iku asal saka Cianjur.

Bakul saté maranggi bisa tinemu ing Purwakarta, sapérangan didol kanthi ideran. Sing mbédakaké saté maranggi karo saté liyané ya iku bumbuné kagawé saka kécap kang duwé cita rasa paduan legi, kecut, lan pedhes.

Pranala njaba[besut | besut sumber]