Saté ambal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Saté Ambal ya iku saté ayam khas saka Kebumèn Saté Ambal iki béda karo saté ayam liyané, sanajan padha-padha saté ayam nanging bumbuné kang béda. Saté iki bumbuné digawé saka témpé mula duwé rasa kang béda katimbang saté ayam liyané. Satiki bisa digoleki ana ing kacamatan ambal désa ambal resmi. Ing kono akèh warung-warung sate sing nyedhikake sate ambal.Rega saporsine murah, mung sepuluh èwu rupiah.

Sajarah[besut | besut sumber]

Saka jenenge sate ambal iki saka désa ambal resmi kacamatan ambal, kabupatèn kebumen. Sate iki wis diturunke wiwit jaman Walanda. Nanging lagi baé kondhang sepuluh tahunan iki.Nalika Megawati Soekarno Putri isih dadi présidhèn, dhèwèké tau ngrasakake sate ambal iki.Saakliyane uga ana ya iku Mardiyanto mantan mendagri Indonesia. Olahan