Saté Blengong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Saté Blengong ya iku panganan khas Kabupatèn Brebes. Blengong ya iku unggas blasteran bèbèk karo ménthok. Ciri khas Saté Blengong ya iku ana sing wujudé dawa kaya pèdhang. Kurang luwih dawa sundhukané 10 cm.[1] Kanca setya Saté Blengong ya iku Kupat Glabed sing dicampur duduh santen kaya opor.[2] Sate Blengong racaké ana saben soré nganti bengi. Golèk Saté Blengong ing kutha Brebes sing paling énak ana ing laladan alun-alun.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Sate Blengong, www.indosiar.com (diaksès tanggal 30 Maret 2011).
  2. ^ a b Wisata Kuliner di Kota Brebes, www.disnak-brebes.com (diakses tanggal 30 Maret 2011).