Saté buntel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Saté buntel
Sate Buntel.jpg
Praupané saté buntel
AjanganPanganan utama
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa Tengah
Hawa ajanganpanas
Woworan pokokDaging, Lalapan, Sambel kécap
Buku masakan: Saté buntel  Médhia: Saté buntel

Saté buntel ya iku salah sawijining olah-olahan saté kang misuwur ing Surakarta. Saté iki diwénéhi jeneng buntel amarga dagingé pancen dibuntel. Daging wedhus digiling utawa dirajang cilik-cilik banjur dibuntel nganggo gajih wedhus. Sakwisé dibuntel banjur dicelupaké bumbon saté lan dibakar ing dhuwuré mawa sinambi dikipasi. Menawa wis mateng banjur disajékaké ing nganggo irisan kobis, acar lan tomat.

Cara nggawé[besut | besut sumber]

Piranti kang dicepakaké:[besut | besut sumber]

  • 300 gr daging wedhus utawa sapi giling
Bumbu alus:[besut | besut sumber]
  • 1 sendhok ketumbar
  • 1 sendhok uyah
  • 4 bawang
  • 4 brambang
  • 1 sendhok jinten bubuk
  • 1 sdm kecap
  • 1 sdt mrica bubuk
Saté buntel ing piring
Gegenep:[besut | besut sumber]
  1. Kecap
  2. mertéga
  3. kubis rajang
  4. irisan tomat
  5. acar
  6. irisan brambang
  7. risan timun

Cara ngolah:[besut | besut sumber]

  1. Daging giling dicampur karo bumbu alus ing sawijining wadhah banjur dibuntel ing sundhuk
  2. Bakal saté banjur dibakar ing dhuwur mawa sinambi dikipasi nganti wernané soklat
  3. Saté kang wis mateng banjur diwènèhi gegenep ing piring.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Resèp saté buntel

Video masak saté buntel