Saté wedhus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sate kambing
Mutton satay from H. Faqih, Jombang, 2017-09-19 01.jpg
Sate kambing served in peanut sauce, with shallot garnishing, Jombang
Jeneng liyanégoat satay, lamb satay, mutton satay
AjanganMain meal
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaJava, and Nationwide
Woworan pokokmarinated goat meat, skewered and grilled on charcoal, served with sweet soy sauce or peanut sauce.
Buku masakan: Sate kambing  Médhia: Sate kambing

Sate kambing minangka jeneng Indonesia kanggo " sate daging kambing ". Iki minangka salah sawijining olahan kalebu bagean saka masakan Indonesia [1] . Panganan iki digawe kanthi manggang daging wedhus sing wis dicampur karo bumbu. Piring kasebut uga diarani sate wedhus lan sate wedhus . Sate kambing (sate kambing) kawentar banget ing negara kasebut, apamaneh ing Jawa, [2] endi munculake pirang-pirang resep daerah; sing misuwur antara liya yaiku sate kambing Jakarta (sate lamb Jakarta), sate kambing Tegal (sate lamb Tegal) saka Jawa Tengah, sate Maranggi saka Jawa Barat, lan sate kambing Madura (sate lamb Madura) saka Jawa Wetan. Nanging, sate kambing (sate lamb) minangka istilah umum kanggo njlentrehake salah sawijining sate daging wedhus ing wilayah kasebut, tanpa resep resep tartamtu.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Suryatini N. Ganie (13 June 2010). "Just a slice of mutton". The Jakarta Post. Dibukak ing 26 May 2015.
  2. Meyer, Arthur L.; Vann, Jon M. (27 May 2003). The Appetizer Atlas: A World of Small Bites Go About this book Pages displayed by permission of John Wiley & Sons . Copyright. Get print book By Arthur L. Meyer, Jon M. Vann. ISBN 9780471473305. Dibukak ing 10 October 2012.