Nurungji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nurungji

Nurungji (누룽지) ya iku intib kang nyisa sawisé masak sega ing dhasar panci sega(gamasot).[1] Intib sega minangka panganan ènthèng kas wong Korea.[1] Nalika masake suwé, sega kang ana ing dhasar panci bakal gosong lan rupane dadi kuning.[1] Inilah yang dinamakan dengan nurungji.[2] Nurungji dikenal kanthi rasa lan ambune kang unik, ya iku garing lan gosong sithik.[1] Biyèn, nalika rakyat kekurangan bahan pangan, para wong wadon mangan nurungji, dene wong lanang ora mangan nurungji.[1] Saiki panganan iki wis dirembakake kanthi wujud permen, roti lan ombenan.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 92. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ Icheon Ssalbab, foodinkorea. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.