Nurungji

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nurungji

Nurungji (누룽지) yaiku intib kang nyisa sawise masak sega ing dhasar panci sega(gamasot).[1] Intib sega minangka panganan ènthèng kas wong Korea.[1] Nalika masake suwe, sega kang ana ing dhasar panci bakal gosong lan rupane dadi kuning.[1] Inilah yang dinamakan dengan nurungji.[2] Nurungji dikenal kanthi rasa lan ambune kang unik, yaiku garing lan gosong sithik.[1] Biyen, nalika rakyat kekurangan bahan pangan, para wong wadon mangan nurungji, dene wong lanang ora mangan nurungji.[1] Saiki panganan iki wis dirembakake kanthi bentuk permen, roti lan ombenan.[1]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 92. ISBN 89-8546-98-1.
  2. ^ (id)Icheon Ssalbab, foodinkorea. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nurungji&oldid=832089"