Slèdrèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Sledrek)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Slèdrèk
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokketéla
Buku masakan: Slèdrèk  Médhia: Slèdrèk

Slèdrèk yakuwi panganan kang bahan dhasaré saka ketéla pohung, diocèki banjur di parut nganggo parut slèdrèk. Téla pohung kang wis di parut banjur di wènèhi uyah lan dikukus ana dandang ana ing pawon nganggo geni utawa areng kang mathing-mathing. Supaya ana rasané legi racaké ana ing tlatah jawa , slèdrèk diwènèhi campuran gula jawa utawa gula abang. Slèdrèk kang wis medhok (mateng) bisa dipangan karo parutan klapa kang wis tuwa. Slèdrèk racaké digawé lan dimasak, wektu mangsa rendheng utawa udané pas nrgecéh (ora terang-terang) kanggo nyamikan. Piranti parut slèdrèk uga bisa dianggo marut rujak kang jenengé rujak gobèt