Parut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Parutan keju

Parutan parut, uga dikenal minangka shredder, minangka piranti pawon sing digunakake kanggo parut panganan dadi apik. Parutan modern digawe dening François Boullier ing taun 1540-an, asline kanggo nggiling keju .

Sawetara jinis parutan nampilake macem-macem ukuran slot parut, mula bisa mbantu nyiyapake macem-macem panganan. Padha umume digunakake kanggo grate keju lan linglang utawa oranye pil (kanggo nggawe zest ), lan bisa uga dipigunakaké kanggo grate panganan alus liyane. Biasane digunakake kanggo nyiyapake keju panggang, rarebit Welsh, salad endhog, lan piring sing isine saus keju kayata macaroni lan keju, keju kembang kol .

Gambar[besut | besut sumber]