Markuni lan kèju

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Macaroni and cheese
Original Mac n Cheese .jpg
Jeneng liyanéMac and Cheese, Macaroni Pie, and Macaroni Cheese
AjanganMain or side dish
Panggonan asalEngland
Tlatah utawa prajaWidespread throughout United Kingdom, United States, Canada, Australia, New Zealand
Hawa ajanganHot or warm
Woworan pokokMacaroni, cheddar sauce (or a mix of bechamel sauce and cheddar or Parmesan cheese), milk, butter, flour
Ènergi panganan
(per 100 g ajangan)
164 kcal (687 kJ)
Ajining nutrisi
(per 100 g ajangan)
Protéing
Lemakg
Karbohidrat23 g
Buku masakan: Macaroni and Cheese  [[commons:Special:Search/Macaroni and
cheese|Médhia: Macaroni and
cheese]]

Macaroni lan keju - uga diarani keju mac 'n' ing AS, keju macaroni ing Inggris [1] - yaiku salah sawijining panganan pasta macaroni sing dimasak lan saus keju, umume cheddar . Uga bisa nggabungake bahan-bahan liyane, kayata roti, daging lan sayuran. [2] [3]

Makaroni lan keju tradisional minangka kaserol sing dipanggang ing oven; Nanging, bisa diolah ana ing wajan ing ndhuwur kompor utawa nggunakake campuran rangkep . [3] Keju asring pisanan digabung menyang saus Béchamel kanggo nggawe saus Mornay, sing banjur ditambahake ana ing pasta. Ing Amerika Serikat, iki dianggep minangka panganan sing nyenengake . [4] [5]

Rujukan[besut | besut sumber]

Macaroni panggang lan keju
Macaroni lan pizza keju
  1. BBC, Recipes, Macaroni Cheese
  2. Moskin, Julia (4 January 2006). "Macaroni and Lots of Cheese". The New York Times. Dibukak ing 30 January 2009.
  3. a b "Perfect Macaroni and Cheese". Martha Stewart Living. 66 (February 1999). Dibukak ing September 22, 2012.
  4. Joseph, Dana (10 May 2012). "American food: the 50 greatest dishes". CNN Travel.
  5. Clark, Liam (27 July 2016). "What is Macaroni and Cheese (Mac and Cheese)?". Forkit. Diarsip saka sing asli ing 10 August 2016. Dibukak ing 27 July 2016.