Olahan omahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sup pitik, panganan nyenengake klasik sing umum ditemokake ing macem-macem budaya

Panganan sing nyenengake yaiku panganan sing nyedhiyakake nostalgia utawa sentimental marang sapa wae, [1] lan bisa uga ditandhani kanthi kalori sing dhuwur, kadhar karbohidrat sing dhuwur, utawa persiapan sing gampang. [2] Nostalgia bisa uga khusus kanggo individu, utawa bisa uga ditrapake kanggo budaya tartamtu. [3]

Teges[besut | besut sumber]

Tembung panglipur panganan wis dilacak paling ora nganti taun 1966, nalika Palm Beach Post nggunakake ing sawijining crita: "Wong diwasa, yen ngalami stres emosional sing parah, dadi apa sing bisa diarani 'panganan sing nyenengake' - panganan sing ana gandheng cenenge karo keamanan bocah, kaya endhog godhog ibu utawa sup pitik sing kawentar. " [4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Comfort Food." (definition). Merriam-webster.com. Accessed July 2011.
  2. "Comfort food". WordNet 3.1. Dibukak ing 10 January 2016.
  3. Rufus, Anneli (23 June 2011). "How comfort foods work like Prozac". Gilt Taste. Diarsip saka sing asli ing 9 April 2015. Dibukak ing 8 April 2015. ()
  4. Romm, Cari (3 April 2015). "Why Comfort Food Comforts". The Atlantic. Dibukak ing 21 July 2015.