Prabot pawon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
a shelf with kitchen utensils of several kinds stacked upon it, with more utensils hanging from hooks below it, both above two work surfaces with yet further utensils laid out neatly upon them
Pameran masakan batterie de (alat lan wajan profesional), wiwit wiwitan abad kaping 20, ing Musée Cernuschi ing Paris
Macem-macem peralatan dapur ing jalur pancing pawon. Saka kiwa:



</br> - Blender pastry lan masher kentang



</br> - Spatula lan (didhelikake) garpu



</br> - Pisau skimmer lan koki (cleaver cilik)



</br> - Kocok lan slok sendok



</br> - Spaghetti sendhok



</br> - Ayak lan ngukur sendok



</br> - Sikat botol lan sendhok - uga uterus lan tenggorokan

Piranti pawon punika dianakaké tangan cilik alat digunakake kanggo preparation pangan. Tugas pawon umume kalebu ngethok barang-barang panganan kanthi ukuran, dadi panas panganan ing geni utawa kompor, baking, grinding, campuran, campuran, lan pangukuran macem-macem perkakas digawe kanggo saben tugas. Peralatan umum kaya ta piso koki bisa digunakake kanggo macem-macem panganan; peralatan pawon liyane khusus banget lan mung bisa digunakake gegayutan karo nyiyapake jinis panganan tartamtu, kaya ta pemisah endhog utawa corer apel . Sawetara perkakas khusus digunakake nalika operasi kudu diulang kaping pirang-pirang, utawa nalika juru masak duwe ketrampilan utawa mobilitas winates. Jumlah peralatan ing pawon rumah tangga beda-beda gumantung karo wektu lan gaya masak. Peralatan masak minangka piranti masak. Peralatan bisa uga dikategorikake kanthi nggunakake tembung sing asale saka tembung " ware ": barang-barang dapur, barang-barang kanggo pawon; ovenware lan bakeware, utensils pawon sing dienggo nang oven lan kanggo manggang; piranti masak, barang dagangan sing digunakake kanggo masak; lan liya-liyane.

Rujukan[besut | besut sumber]