Saksang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Saksang

Saksang ya iku panganan khas Batak[1] kang digawé saka daging babi[2] kang dicacah lan diolah karo getih,[3] santen lan bumbu rempah liyané kayata : jeruk purut, tumbar, brambang, bawang, lombok, mrica, seré, jaé, laos, kunir, lan andaliman.[2] . Saksang iku menu wajib ing adat temantenan Batak.[4].

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Sa-sang or Saksang". toursumatra.com. October 12, 2010. 
  2. ^ a b "Food they crave". The Jakarta Post. April 4, 2010. 
  3. ^ "Food". itravelindonesia.com. 
  4. ^ Ryan Ver Berkmoes (2010). Indonésia. Lonely Planet. ISBN 978-1-74104-830-8. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Saksang&oldid=1051515"