Lanthing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lanthing
Lanthing Yogyakarta.JPG
Lanthing Yogyakarta
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokTela
Buku masakan: Lanthing  Médhia: Lanthing

Lanthing inggih punika panganan kados krupuk ingkang kadamelan saking tela. Lanthing punika ugi asring sinebat klanthing. Wujudipun lanthing inggih punika kados ta angka wolu utawa bunderan cilik kados ali-ali (cincin). Asal mulanipun Lanthing punika namung gadhah rasa gurih lan asin, nanging sapunika lanthing gadhah rasa ingkang manéka warna kados ta pedhes lan kèju.

Laladan Ingkang Ngasilaken Lanthing[besut | besut sumber]

Asal-usulipun lanthing inggih punika saking Kabupatèn Kebumen mliginipun Kacamatan Gombong, Kabupatèn Purwareja, Kabupatèn Cilacap mliginipun Kacamatan Adipala lan Kacamatan Maos, Kabupatèn Banyumas mliginipun Kacamatan Sumpiuh

Cathetan suku[besut | besut sumber]