Lanthing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lanthing
Lanthing Yogyakarta.JPG
Lanthing Yogyakarta
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok Tela
Buku masakan: Lanthing  Médhia: Lanthing

Lanthing inggih punika panganan kados krupuk ingkang kadamelan saking tela. Lanthing punika ugi asring sinebat klanthing. Wujudipun lanthing inggih punika kados ta angka wolu utawa bunderan cilik kados ali-ali (cincin). Asal mulanipun Lanthing punika namung gadhah rasa gurih lan asin, nanging sapunika lanthing gadhah rasa ingkang manéka warna kados ta pedhes lan kèju.

Laladan Ingkang Ngasilaken Lanthing[besut | besut sumber]

Asal-usulipun lanthing inggih punika saking Kabupatèn Kebumen mliginipun Kacamatan Gombong, Kabupatèn Purwareja, Kabupatèn Cilacap mliginipun Kacamatan Adipala lan Kacamatan Maos, Kabupatèn Banyumas mliginipun Kacamatan Sumpiuh

Cathetan suku[besut | besut sumber]