Bandeng prèsto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bandeng prèsto
Bandeng Presto Juwana.JPG
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Buku masakan: Bandeng prèsto  Médhia: Bandeng prèsto

Bandeng presto iku panganan khas Indonésia kang asalé saka laladan Semarang, Jawa Tengah. Panganan iki digawé saka iwak bandeng (Chanos chanos) kang dibumboni nganggo bawang, kunir lan uyah. Iwak bandeng iki banjur dimasak kanthi alas godhong gedhang nganggo cara diprèsto. Presto iku cara masak nganggo kukusé banyu kanthi penetan dhuwur. Panganan kang nganggo cara iki didèlèh ing jero panci kang bisa dikunci rapet. Banyu kang ana ing sajeroning panci iki banjur dipanasaké nganti umob. Amarga iwak bandeng misuwur akèh eriné, nanging sawisé diprèsto eriné dadi empuk lan bisa dipangan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]