Lonthong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Lontong)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lonthong
Lonthong.jpg
Lonthong
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Hawa ajanganDiiris, padatan bareng sate, opor, pecel, lsp
Woworan pokokberas
Buku masakan: Lonthong  Médhia: Lonthong

Lonthong iku panganan pokok kang digawé saka beras lan lumrahé diblebet nganggo godhong gedhang. Wadhah godhong gedhang kang kanggo nggawé lonthong mau diarani longsong. Manawa ora ana godhong gedhang, plastik uga bisa dienggo. Lonthong padatan didhahar karo saté, pecel, opor, lsp.

Cara nggawé lonthong[besut | besut sumber]

  • beras dipususi, banjur ditus.
  • beras iku banjur diblebet godhong gedhang, pucuké ditujes nganggo biting.
  • banjur didang ing dandang samatengé.