Lemèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lemèt
lemèt
lemèt
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokketela pohung gendhis jawi krambil
Buku masakan: Lemèt  Médhia: Lemèt

Lemèt Inggih punika araning dhedhaharan ingkang kadamel saking ketéla pohung ingkang sampun dipunparut ngantos alus. Bahan dhasaripun kanggé ndamel dhedharan punika, inggih punika[1]:

Cara Pandamelanipun lemet[besut | besut sumber]

Lemet saged dipundamel kanthi cara[2]:

  • 1. Onceki kulitipun pohung, lajeng dipunkumbah ngantois resik, dipunparut kaliyan dipunbucal seratipun.
  • 2. Gula jawa dipuniris-iris tipis utawi alit-alit, lajeng dipuncampur kaliyan pohung ingkang sampun dipunparut kaliyan klapa ingkang sampun dipunparut.
  • 3. Pundhut kinten-kinten 2 sdm pohung, lajeng dipunwungkus kaliyan godhong gedhang.
  • 4. Lemet pohung dipundhang kirang langkung 25 menit.
  • 5. Lemet sampun samapta dipundhahar

Uga delengen[besut | besut sumber]

Lemet Pisang Lemet tela utawi Lemet Ubi Lemet Jagung

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]