Lemèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lemèt
lemèt
lemèt
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok ketela pohung gendhis jawi krambil
Buku masakan: Lemèt  Médhia: Lemèt

Lemèt Inggih punika araning dhedhaharan ingkang kadamel saking ketéla pohung ingkang sampun dipunparut ngantos alus. Bahan dhasaripun kanggé ndamel dhedharan punika, inggih punika[1]:

Cara Pandamelanipun lemet[besut | besut sumber]

Lemet saged dipundamel kanthi cara[2]:

  • 1. Onceki kulitipun pohung, lajeng dipunkumbah ngantois resik, dipunparut kaliyan dipunbucal seratipun.
  • 2. Gula jawa dipuniris-iris tipis utawi alit-alit, lajeng dipuncampur kaliyan pohung ingkang sampun dipunparut kaliyan klapa ingkang sampun dipunparut.
  • 3. Pundhut kinten-kinten 2 sdm pohung, lajeng dipunwungkus kaliyan godhong gedhang.
  • 4. Lemet pohung dipundhang kirang langkung 25 menit.
  • 5. Lemet sampun samapta dipundhahar

Uga delengen[besut | besut sumber]

Lemet Pisang Lemet tela utawi Lemet Ubi Lemet Jagung

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]