Bacem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bacem
42. Tahu bacem 2.jpg
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa Tengah
DigawéWong Jawa
Buku masakan: Bacem  Médhia: Bacem

Bacem minangka panganan saka laladan Jawa Tengah pérangan wétan (Mataraman). Sejatiné bacem iku kalebu ngolahpangan kanggo ngawètke bahan. Bahan kang racaké dianggo ya iku tempe lan tahu. Bacem tèmpé lan tahu biyasa dipangan nalika anget lan ngganggo sega. Ing laladan Kaliurang,Yogyakarta diarani jadah bacem, ya iku jadah/uli kang disuguhké bareng karo tèmpé lan tahu bacem.