Sega kuning

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sega kuning
Sajian seporsi sega kuning pepak, nganggo teri kacang, empal gepuk, balado urang, urab, lan sambal gorèng kentang
Sajian seporsi sega kuning pepak, nganggo teri kacang, empal gepuk, balado urang, urab, lan sambal gorèng kentang
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan beras lan bumbu


Sega kuning jroning wangun tumpeng

Sega kuning iku panganan khas Indonésia. Panganan iki kagawé saka beras sing dimasak nganggo kunir lan santen sarta rempah-rempah. Kanthi ditambahi bumbu-bumbu lan santen, sega kuning nduwèni rasa sing luwih gurih tinimbang sega putih. Sega kuning iku salah siji variasi saka sega putih sing kerep digunakaké kanggo tumpeng. Sega kuning biasa disajèkaké karo werna-werna lawuh khas Indonésia.

Ing tradhisi Indonésia warna sega kuning nglambangaké gunung mas sing maknané kasugihan, kemakmuran sarta moral sing luhur. Amarga saka kuwi sega kuning kerep disajèkaké ing prastawa syukuran lan prastawa-prastawa kabungahan kaya kelairan, pernikahan lan tunangan. Ing tradhisi Bali, warna kuning iku salah siji saka patang warna keramat sing ana, saliyané putih, abang lan ireng. Sega kuning banjur kerep didadèkaké suguhan ing upacara kuningan.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Wikibooks
Wikibooks gadhah informasi jangkep kanthi sesirah


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sega_kuning&oldid=829290"