Gethuk gorèng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gethuk gorèng
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok ketéla pohung
Buku masakan: Gethuk gorèng  Médhia: Gethuk gorèng

Gethuk gorèng punika salah satunggaling jajanan ingkang dipundamel saking bahan ketéla pohung lan dipunbumboni nganggé gendhis klapa. Gethuk gorèng misuwur saking tlatah Sokaraja

Sejatosipun jinis dhaharan punika dipunpanggihi boten sengaja déning Pak Sanpirngad satunggiling panyadé sekul (ing warsa 1918) wonten tlatah Sokaraja. Rikala samanten gethuk ingkang dipunsadé boten pajeng, dados piyambakipun pados akal supados taksih saged dipunkonsumsi. Lajeng gethuk ingkang boten telas dipunsadé dipungorèng kaliyan dipunsadé malih.

Jabulipun dharan modhèl énggal punika dipunremeni para tiyang ingkang tumbas.

Kala samanten gethuk gorèng saged dipunpanggihi sairinging margi ing Sokaraja. Gethuk ingkang dipungorèng ugi sanès gethuk ingkang boten pajeng malih, nanging pancèn sengaja dipundamel kanggé dipungorèng. Raosipun gethuk gorèng Sokaraja punika manis saha gurih.

Kapurih Ugi Kersa Mriksani[besut | besut sumber]