Menyang kontèn

Timphan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Timphan ana ing piring

Timphan inggih punika dhaharan alit ingkang setunggal jinis kaliyan lepat ingkang asalipun punika saking Aceh.[1] Bahan ingkang dipun-ginakaken kanggé damel timphan punika kapérang saking glepung, gedhang, lan santen.[2] Sedaya bahan punika lajeng dipunudhak-udhak dumugi kenyil. Lajeng dipundamel ndawa lan wonten ing sajeronipun dipunisi kaliyan srikaya utawi parutan kambil ingkang dipuncampur kaliyan gula. Salajengipun adonan punika dipunbungkus kanthi ngginakaken ron gedhang lajeng dipunkukus sedangunipun setunggal jam.

Limrahipun timphan dipuncawisaken wonten ing adicara-adicara ingkang formal minangka dhaharan, kados déné wonten ing pesta mantenan lan ugi dinten ageng Islam.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Idul Fitri di Aceh, Kue Timphan Wajib Tersaji di Meja". tempo.co. Dibukak ing 5 Maret 2016.{{cite web}}: CS1 maint: url-status (link)
  2. 1010 resep asli masakan Indonesia petunjuk praktis dalam pemenuhan gizi anak dan keluarga. Gramedia Pustaka Utama. 2008. kc. 214. ISBN 979-22-3752-6. Penanda Google Books: KsBKse2N4q0C.
  3. Tim Women Script & Co (2013). Storypedia Nusantara. Buah Hati. kc. 44. ISBN 602765229-2. Penanda Google Books: CW-hBgAAQBAJ.


Cithakan:Makanan-indonesia-stub