Sega timbel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nasi timbel
Gambar:Nasi-sunda.jpg
Nasi timbel dengan lauk lengkap.
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaJawa Barat
Woworan pokokNasi, ikan asin, tempe, sambal terasi, lalapan
Buku masakan: Nasi timbel  Médhia: Nasi timbel

Sekul timbel (Cithakan:Lang-su) inggih punika satunggaling dhaharan ingkang khas masakan Sunda. Dhaharan punika kondhang wonten ing Jawa Kulon lan Banten. Padatanipun, dhaharan punika dipundamel saking bahan beras bagolo utawi ngginakaken beras abang ingkang dipunmasak kanthi ngginakaken wungkus saking ron (godhong) gedhang.

Pirsani ugi[besut | besut sumber]

Cithakan:Resep


Cithakan:Makanan-indonesia-stub