Dodol Garut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dodol Garut Cihampelas Bandung.JPG

Dodol Garut inggih punika satunggaling dhaharan ingkang wujud jajanan khas Sunda saking kutha garut, Jawa Kulon. Wonten kathah jinis dodol garut ingkang dipunsadé. Ing antawisipun punika kados déné dodol wijen, dodol kacang, lan manéka dodol woh (buah) kadosta dodol nanas, dodol nangka, dodol tomat, dodol duren lan woh-wohan sanèsipun. Wonten ugi chocofot inggih punika coklat isis dodol ingkang sapisan wonten ing donya. Dodol piknik ingkang kalebet dodol ingkang paling kawentar lan dados salah satunggaling ikon saking kutha Garut. Kejawi punika tasih kathah jinis dodol sanèsipun. Dodol punika kalebet dhaharan kanggé camilan ingkang raosipun éca lan legi.

Wonten kathah sanget toko-toko utawi warung-warung ingkang ngginakaken dodol minangka barang sadéyanipun. Ing sedawaning margi kutha Garut punika kathah tiyang ingkang nyadé dodol garut, mliginipun wonten ing margi-margi ingkang dipundadosaken minangka margi tumuju wewengkon sanèsipun ing sakiwa tengenipun kutha Garut.

Kathah tiyang ingkang remen kaliyan dodol garut punika amargi raosipun ingkang khas lan mbédakaken antawisipun dodol garut kaliyan dodol-dodol saking papan sanèsipun wonten ing Indonesia.

Banyak orang yang menyukai Dodol Garut ini karena rasanya yang khas yang membedakannya dengan dodol-dodol sejenis dari daerah lainnya di Indonesia.

Pirsani ugi[besut | besut sumber]

Cithakan:Resep


Cithakan:Makanan-indonesia-stub