Balung kethèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
balung kethèk
3. Balung Kethek 2.jpg
balung kethèk
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokpohong lan gula jawa lombok
Buku masakan: balung kethèk  Médhia: balung kethèk

Balung kethèk inggih punika Araning dhedharan ingkang kadamel saking pohong ingkang sampun garing amargi dipunpepe, lajeng dipun-goreng. Lajeng wonteng ugi kang dipunparingi sambel kacampur gendhis jawi kadosdene sambel kering. Saged dipunwastani balung kethèk amargi panganan punika wujud lan atosipun kados walulang kethèk. Tetedhan punika ugi dipunarani balung kuwuk, manggleng, loncis, glithi lan bribil.

Bahan-bahan ingkang dipunbetahaken nalika damel balung kethèk inggih punika: