Sie reuboh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sie reubôh inggih punika salah satunggaling masakan ingkang asalipun punika saking Aceh. Masakan punika kalebet béda saking sapérangan ageng masakan sanesipun. Sie reubôh punika kadamel saking godhogan daging sapi utawi lembu ingkang namung dipuntambahi bumbu brambang, bawang, lombok riwit, lan mrica.[1] béda kaliyan dhaharan khas saking Aceh sanesipun ingkang gadhah bumbu kiyat lan gadhah kandhutan bumbon crakèn. Sedaya bumbu kasebat dipunalusaken lajeng dipunlebetaken wonten ing godhogan daging. Sinambi dagingipun dipungodhog lajeng dipuntambah kaliyan cuka enau wonten ing salebeting masakan.[2] Dipuntambahi kaliyan cuka punika dipunlampahi kanthi bertahap sinambi masakan dipunudhak kanthi alon dumugi sedaya bumbu saged mlebet wonten ing daging.

Echonipun masakan punika gumantung kaliyan bahan baku ingkang dipunginakaken. Pamilihing daging sapi ingkang saé langkung prasaja. Padatanipun daging sapi ingkang dipunginakaken inggih punika daging has njawi lan has njero.[2] Daging ingkang pérangan kasebat langkung empuk satemah nalika proses masakipun langkung gampil.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "‘Sie Reuboh’ Mitigasi Bencana - Serambi Indonesia". Serambi Indonesia. Dijupuk 18 Maret 2016. Sie reuboh adalah daging yang direbus serta dibumbui dengan bawang merah, bawang putih, cabe rawit, cabe merah dan merica. Semua bumbu ini dicampur dan dihaluskan lalu dimasukkan ke dalam wajan rebusan daging sampai merata.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. a b Winarno, Bondan (21 Februari 2011). "Resep Daging: Sie Reboh alias Daging Rebus". detikfood. Dijupuk 19 Maret 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)


Cithakan:Makanan-indonesia-stub