Roti Jala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Roti jala Indonesia

Roti jala inggih punika salah satunggaling dhaharan ingkang asalipun saking Melayu Sumatera Kidul. Limrahipun dhaharan punika dipuncawisaken sareng kaliyan duduh kari Melayu.

Wonten ing Deli dhaharan punika kondhang dipuncawisaken kaliyan kari wedhus lan ugi acar nanas. Miturut budayawan M Muhar Omtatok, roti jala punika kalebet dhaharan Melayu ingkang saged mawon kenging adaptasi saking unsur India. Roti jala punika ugi kapanggihaken wonten ing Kepuloan Riau kanthi sebatan sanes inggih punika roti kirai.

Galeri[besut | besut sumber]