Sutan Syahrir: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
41 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Perdhana Mentri → Mahamantri (5), perdhana mentri → mahamantri
c
(ganti isi, replaced: Perdhana Mentri → Mahamantri (5), perdhana mentri → mahamantri)
|name = Sutan Syahrir
|image = Sutan Sjahrir, Pekan Buku Indonesia 1954, p246.jpg
|office = Perdhana MentriMahamantri Indonésia
|order = 1
|term_start = [[14 November]] [[1945]]
|signature =
}}
'''Sutan Syahrir''' (éjaan biyèn:'''Soetan Sjahrir''') ({{lahirmati|[[Kutha Padangpanjang|Padangpanjang]], [[Sumatra Kulon]]|5|3|1909|[[Zürich]], [[Swiss]]|9|4|1966}}) ya iku [[pulitikus]] lan [[Perdhana Mentri|perdhana mentrimahamantri]] pisanan ing [[Indonésia]].<ref name="internet1">[http://nurulfikri.sch.id/index.php/isi-situs/kisah-inspiratif/53-kisah-inspiratif/178-sutan-syahrir-1909-1966.html nurulfikri.sch.id]</ref> Dhèwèké njabat dadi [[Pratélan Perdhana MentriMahamantri Indonésia|Perdhana MentriMahamantri Indonésia]] saka [[14 November]] [[1945]] nganti tekan [[20 Juni]] [[1947]].<ref name="internet1"/> Syahrir ngedegaké [[Parté Sosialis Indonésia]] ana ing taun [[1948]].<ref name="internet1"/> Sutan mati ana ing pangasingan nalika dadi tawanan pulitik lan dikubur ing [[TMP Kalibata]], [[Daerah Khusus Ibukota Jakarta|Jakarta]].<ref name="internet1"/>
 
== Babad slira ==
[[Kategori:Tokoh sosialis Indonésia]]
[[Kategori:Pahlawan nasional Indonésia]]
[[Kategori:Perdhana MentriMahamantri Indonésia]]
[[Kategori:Duta Besar Indonésia]]
[[Kategori:Menteri Dalam Negeri Indonésia]]
348.872

besutan

Menu navigasi