Kutha Padangpanjang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Padangpanjang
Pusat Dokumentasi dan Informasi Kebudayaan Minangkabau (PDIKM)
Pusat Dokumentasi dan Informasi Kebudayaan Minangkabau (PDIKM)
Official logo of Kutha Padangpanjang
Logo
Motto: Padangpanjang kota Serambi Mekah
Koordhinat: 0°27′43.27″S 100°23′24.34″E / 0.4620194°S 100.3900944°E / -0.4620194; 100.3900944
Negara Indonésia
Provinsi Sumatra Kulon
Government
 • Walikutha dr. H. Suir Syam, M.Kes, MMR
Tlatah
 • Gunggung 23 km2 (9 sq mi)
Cacah jiwa (2008[1])
 • Total 54.220
 • Karapetan Pambulet sing ala ana ing kéné2,400/km2 (Pambulet sing ala ana ing kéné6,100/sq mi)
WIB (UTC+7)
Kodhe laladan +62 752
Sana jaringan www.padangpanjangkota.go.id

Kutha Padangpanjang iku salah siji kutha sing dumunung ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia lan minangka kutha kanthi jembar wewengkon paling ciut ing provinsi iki.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Galeri[besut | besut sumber]