Keumamah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Keumamah inggih punika salah satunggaling dhaharan khas saking wewengkon Acèh. Dhaharan punika dipundamel saking bahan baku ulam/ iwak. Ulam ingkang dipun-ginakaken limrahipun inggih punika ulam tongkol. Ulam tongkol ingkang sampun dipundamel garing kanthi cara dipunpépé lajeng dipun-godhog. Ulam tongkol ingkang sampun garing punika dipuniris tipis-tipis lan dipunmasak kaliyan kenthang wonten ing salebeting duduh kari ingkang kenthel.

Bumbu-bumbu sanèsipun ingkang dipun-ginakaken ing antawisipun asem sunti, salam koja, lombok rawit lan lombok ijo.


Cithakan:Makanan-indonesia-stub