Krasikan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Krasikan
32. Jenang krasikan 3.jpg
Krasikan
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokberas ketan lan kambil
Buku masakan: Krasikan  Médhia: Krasikan

Krasikan inggih punika salah satunggaling dhedhaharan ingkang misuwur lan khas saking tlatah Sukoharjo. Dhedhaharan punika gadhah raos ingkang manis, kadamel saking beras ketan ingkang dipuncampur kaliyan santen kambil lan gula jawa.

  • Bahan-bahan ingkang dipunbetahaken nalika damel Krasikan:
  • Ketan
  • Toya kapur sirih
  • kambil ingkang sampun dipunparut
  • gula merah
  • santen