Sutan Syahrir: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
21 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
|signature =
}}
'''Sutan Syahrir''' (ejaan lama:'''Soetan Sjahrir''') ({{lahirmati|[[Kota Padang Panjang|Padang Panjang]], [[SumateraSumatra Kulon]]|5|3|1909|[[Zürich]], [[Swiss]]|9|4|1966}}) yaiku sawijining [[politikus]] lan [[perdana menteri]] pisanan ing [[Indonesia]].<ref name="internet1">{{id}}[http://nurulfikri.sch.id/index.php/isi-situs/kisah-inspiratif/53-kisah-inspiratif/178-sutan-syahrir-1909-1966.html nurulfikri.sch.id]</ref> IDheweke njabat dadi [[Perdana Menteri Indonesia]] saka [[14 November]] [[1945]] nganti tekan [[20 Juni]] [[1947]].<ref name="internet1"/> Syahrir ngedegake [[Partai Sosialis Indonesia]] ana ing taun [[1948]].<ref name="internet1"/> Sutan mati ana ing pengasingan nalika dadi tawanan politik lan dimakamke ing [[TMP Kalibata]], [[Daerah Khusus Ibukota Jakarta|Jakarta]].<ref name="internet1"/>
== Riwayat ==
Syahrir lair saka pasangan Mohammad Rasad gelar Maharaja Soetan bin Soetan Leman gelar Soetan Palindih lan Puti Siti Rabiah k asale saka [[Koto Gadang, IV Koto, Agam||Koto Gadang]], [[Kabupaten Agam|Agam]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.biografitokohdunia.com/2011/02/biografi-biografi-sutan-syahrir.html www.biografitokohdunia.com]</ref> <ref name="indo"> [http://www.sutansjahrir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=6 www.sutansjahrir.com]</ref> Bapak saka Syahrir njabat dadi penasehat [[sultan Deli]] lan kepala jaksa (''landraad'') ing [[Kutha Medan|Medan]].<ref name="internet2"/> Syahrir bersaudara seayah karo [[Rohana Kudus]], aktivis lan [[wartawan]] wedok kang terkenal.<ref name="internet2"/> Syahrir sekolah ana ing ([[ELS]]) lan sekolah menengah ([[MULO]]) paling aping ing Kutha Medan, lan mbetaheken kumpul karo wong walanda lan buku-buku asing lan ratusan novel Walanda.<ref name="internet2"/> Mbengine Sutan Ngamen ing [[Hotel De Boer]] (kini [[Hotel Natour Dharma Deli]]), hotel khusus kanggo tamu-tamu kulit putih.<ref name="internet2"/>
5.490

besutan

Menu navigasi