Achmad Ri'fai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Achmad Rifa'i utawi ingkang sok diarani Kiai Haji Ahmad Rifa'i (lair ing Tempuran, Kendhal, Jawa Tengah taun 1786; kapundhut ing Manado, Sulawesi Lor ing taun 1859) inggih punika pahlawan nasional Indonésia saking Jawa Tengah. Piyambakipun ugi salah setunggaling ulama, sarta sastrawan ingkang asring nyerat buku semangat perjuangan kamardikan.

Wiwit alit piyambakipun sampun sinau agama marang ramanipun, KH. Muhammad Marhum. Piyambakipun ugi asring dakwah ing Kendhal nalika tesih enem. Wekdal taun 1826 piyambakipun tindak haji sarta sinau ngèlmu agama ing Mekah lan Madinah ngantos 8 taun. Sanes punika piyambakipun ugi sekolah ing Mesir.