Hong Kong: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
|}
 
'''Hong Kong''' ([[basa Mandarin|Mandarin]]: 香港 ; [[Pinyin]]: ''Xiānggǎng''; resminé '''Daérah Administratif Khusus Hong Kong''')iku sawijining '''Daérah Administratif Astamiwa''' [[Republik Rakyat China]]. Ing China ana loro Daérah Administratif Astamiwa. Sing sijiné yaikuya iku [[Makau]]. Hong Kong diserahaké ing RRC déning Britania Raya ing tanggal [[1 Juli]] [[1997]]. Hong Kong duwé padunung 6,8 yuta jiwa.
 
Sadurungé diserahaké, Hong Kong isih ''koloni'' [[Britania Raya]]. Manut kebijakan Siji Nagara Loro Sistem gawéané [[Deng Xiaoping]], Hong Kong dadi daérah [[Otonomi Daérah|otonomi]] saka pamaréntahan RRC ing babagan [[hukum]], [[valuta]], [[bea cukai]], [[imigrasi]], aturan dalan kang tetep lumaku ing jalur kiwa. Urusan kang dadi wewenang [[Beijing]] iku pertahanan nasional lan diplomasi. Otonomi iki dilakokaké ing Hong Kong suwéné 50 taun diitung saka taun [[1997]].
17.998

besutan

Menu navigasi