Wiraning Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pahlawan iku wong sing wis duwé lelabuhan becik bisa diarani pahlawan.kang sinebut pahlawan racake diarani wong sing mbelani nusa bangsan dhéwe. Ana ing wulangan pahlawan nasional, kamardikan, revolusi, pembangunan, lsp.. Poucut Meurah Intan[1] iku ne pahlawan wadon asalé saka Acèh iku sing wis sumare ning taman makam pahlawan sing dumunung ing Blora. Ora kari, para tokoh masarakat désa sing wis berjasa bisa njunjung drajating bangsa lan nagara.Jalaran para pahlawan mau ing batine lan atine kang resik mung nedya nggawa jenenge bangsa lan nagara supaya arum gandane, déné bab bebungah utawa bebungah iku mung sebab-akibat.

Miturut aturan resmi Indonésia[2][3], Pahlawan Nasional Indonésia ya iku:

  1. Warga Indonésia sing wis tilar donya.
  2. Wis mimpin lan ngayahi perjuangan mawa senjata, perjuangan pulitik, utawa perjuangan sajeroning babagan liya kanggo nggayuh/ngrebut/mempertahankan/ngisi kamardikan sarta mujudaképersatuan lan kesatuan bangsa.
  3. Wis nglairaké gagasan utawa pamikiran gedhé sing bisa nunjang pembangunan bangsa lan nagara.
  4. Wis ngasilaké karya gédhé sing nekakaké manfaat marang kasajahtran masarakat utawa ngundhakaké harkat lan martabat bangsa Indonésia
  5. Pengabdian lan perjuangan sing diayahi sadawaning urip, ora mung nalika, lan ngluwihi tugas sing diemban.
  6. Perjuangané duwé jangkauan jembar kanthi dhampak nasional.
  7. Nduwèni konsistensi jiwa lan semangat kabangsan/nasionalisme sing dhuwur.
  8. Nduwèni akhlak lan moral sing dhuwurt.
  9. Pantang nyerah masrang mungsuh sajeroning perjuangané.
  10. Ora tau ngayahi laku cela sing ngrusak ajining perjuangan.

Bab mau bisa dipercaya yèn ana:

  1. Pratélan uraian riwayat hidup lan perjuangan kanthi tinulis kanthi èlmiah, disusun sistematis, sarta miturut data sing akurat
  2. Pratélan lan bukti Tandha Kaurmatan sing tau ditampa
  3. Cathetan pandangan/penemu tokoh masarakat ngenani Pahlawan Nasional mau
  4. Foto-foto/gambar dokumentasi sig dadi potret perjuangan
  5. Wis diabadèkaké asmané liwat sarana monumental saéngga dikenal masarakat

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Situs web Pemkab Blora
  2. Peraturan Présidhèn Nomor 33/1964 mengenai Penetapan Penghargaan dan Pembinaan terhadap Pahlawan
  3. Peraturan Présidhèn Nomor 5/1964 ngenani Pawèwèh Penghargaan/Tunjangan marang Perintis Pergerakan Kebangsaan/Kemerdekaan