Aténa

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Lambang Peta
Bendera Athena Lokasi Athena di Yunani
Data dasar
Periferia: Attika
Wewengkon: 38 km²
Penduduk: 745.514 jiwa (2001) atau 4.070.734 jiwa kanggo aglomerasi Athena Raya (2005)
Plat nomor kendaraan bermotor: YX*,YZ*,YA*,YB*,YE*,YH* lan kabeh angka kanthi rong huruf
Alamat
balaikota:
Δημαρχιακό Μέγαρο

Αθηνάς 63, Πλατεία Κοτζιά, Τ.Κ. 10552

Athens City Hall Athinas 63, Kotzia Square, Post Code 10552

Situs web resmi: www.cityofathens.gr
Pulitik
Walikota: Theodoros Mpehrakis

Aténa (Yunani: Αθήνα Athína, IPA /a'θina/) iku kutha krajan nagara Yunani. Pedhunungé ana 750.000 nanging ing tlatah métropolitan ana 4,0 yuta jiwa. Athena uga asring disebut minangka asalé peradaban barat amarga rupa-rupa prestasi budayané ing abad ka-4 lan k-5 lan ndadèkaké sugih bangunan, monumen, lan karya seni kuno. Salah sijiné kang paling kondhang ya iku Acropolis sing dadi salah sawijining bukti seni Yunani klasik. Rupa-rupa warisan budaya iki direnovasi nalika ngadhepi Olimpiade Athena 2004.

Transportasi[besut | besut sumber]

Panorama of parts of central Athens.

Athena dilayani déning Papan Anggegana Internasional Eleftherios Venizelos ing Spata, kurang luwih 45 menit nganggo taksi saka kutha ka wétan.

Sajarah[besut | besut sumber]

Plesiran[besut | besut sumber]

Academy Athens.
The Old Parliament House is home to the National History Museum.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kutha krajan ing Éropah

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aténa&oldid=1043045"