Kutha Semarang: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
|}
 
'''Kutha Semarang''' iku [[ibu kutha]] Provinsi [[Jawa Tengah]] uga kutha paling gedhe ing provinsi iki.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.semarangkota.go.id/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=48 Situs wèb Kutha Searang] (diksés tanggal 15 Juni 2011).</ref> Kutha iki dumunung watara 466 km sisih wétan [[Jakarta]], utawa 312 km sisih kuloné [[Surabaya]], lan 624 km sisih kidul-kuloné kutha Banjarmasin (via udhara).<ref>[http://www.sumutcyber.com/?open=view&newsid=10751&cat=&pid=5 Mandala Air tak Naikan Tarif]</ref> Semarang wewatesan ing sisih lor karo [[Segara Jawa]], ing sisih wétan karo [[Kabupatèn Demak]], ing sisih kidul karo [[Kabupatèn Semarang]], lan ing sisih kulon karo [[Kabupatèn Kendhal]].
 
 
== Geografis ==
Dhaérah dataran cendhèk ing kutha Semarang ciut banget, ya kuwi mung watara 4 kilometer saka garis pantai. Dhataran cendhèk iki dikenal kanthi sebutan ''kutha ngisor''. Kawasan kutha ngisor kerep kebanjiran, lan ing sawatara kawasan, banjir iki disebabaké lubèran banyu [[segara]] (rob).
Ing sisih kidul arupa dhataran dhuwur, sing dikenal kanthi sebutan ''kutha dhuwur'', ing antarané kecamatan Candi, Mijèn, Gunungpati, lan Banyumanik.
 
== Pemerentahan ==
* Semarang nduwèni seni budaya [[warak ngendhog]] lan [[dhugdheran]] sing dianakaké ngadhepi sasi pasa ramadhan.
* Semarang nduwèni brand wisata [[Semarang pesona Asia]] sing diwiwiti pertengahan [[2007]]
* Semarang nduwèni kutha tuwa Little Netherland sing nyakup kawasan Polder, [[Stasiun Semarang Tawang]], Jembatan berok, Gereja Mblendug lan [[Lawang Sewu]]. Saka sejarahé, kutha Semarang yaiku kawasan kang dadi pusat perdagangan ing [[abad 18]]. kawasanKawasan kasebut saiki dadi kawasan kutha tuwa utawa kutha lama. Wektu iku, kanggo ngamanaké warga lan wilayahé, mula kawasan kuwi dibangun benteng, yaiku [[benteng Vijhoek]]. Kanggo nyepetaké jalur perhubungan antara telu gerbang benteng, dibangun dalan-dalan perhubungan. Dalan utamané yaiku ''Heeren Straat'' kang saiki sinebut dalan Let Jen Oeprapto. Salah sawijiné gerbang kang isih ana nganti saiki yaiku Jembatan Barok, kang sinebut ''De Zuider Por''.
* Komunitas [[Tionghoa]] ing Semarang, liwat pakumpulan Kopi Semawis (Komunitas Pecinan Semarang untuk Pariwisata), nganakaké [[Pasar Semawis]], yakuwi pasar malam sing adol werna-werna panganan & olèh-olèh khas Semarang, ing dhaérah [[pecinan]] Semarang (dhaérah Gang Pinggir).
* Shopping center ing Semarang antara liya:
43

besutan

Menu navigasi