Tahu gimbal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
tahu gimbal

Tahu Gimbal ya iku panganan khas kutha Semarang. Komposisine ya iku bakwan urang, tahu goreng, endhog dadar, kobis, taoge, lan kupat. Bahan iki diiris-iris lan disiram nganggo duduh sambel kacang lan ditaburi sledri.[1]

Gimbal[besut | besut sumber]

Gimbal ya iku kripik urang kang digoreng.[2]

Rega[besut | besut sumber]

Tahu Gimbal lumrahé didol kanthi rega Rp. 10.000,-sakporsine.[3]

Resep Tahu Gimbal[besut | besut sumber]

Bahan[besut | besut sumber]

  • 4 tahu kang ukurane sedeng.[4]

Gimbal urang[besut | besut sumber]

  • 100 gram urang kang wis dionceki
  • 50 gram trigu
  • 2 siyung bawang putih digerus nganggo 1/2 sendok teh uyah
  • 1 sendok teh bubuk tumbar
  • 2 sendok banyu
  • 1 endhog pitik
  • Irisan godhong bawang.[4]

Cara Nggawe[besut | besut sumber]

  • Tahu digoreng aja kegaringen.
  • Endhog dikocok kanthi diwenenhi 2 sendok banyu kanggo ngadoni glepunge.
  • Bumbu-bumbu, irisan godhong bawang, lan urang kang wis dicawisake dilebokake.
  • Banjur digoreng.[4]

Nyepakake[besut | besut sumber]

Tahu kang wis dirajang lan gimbal urang diselehake sajeroning piring. Banjur ditambahi taoge, irisan godhong selada lan emping. Sause dipisah.[4]

Saus[besut | besut sumber]

Lombok, bawang putih lan kacang digerus, ditambahi petis lan banyu mateng, uga kecap lan cuka.[5]

Kas[besut | besut sumber]

Kas saka tahu gimbal ya iku gimbal iku dhéwé. Gimbal kaya bakwan goreng kang isiné urang. Gimbal digoreng garing kanthi rasa antara gurih, legi, lan pedhes. Tahu Gimbal akèh tinemu ing kutha Semarang, Jawa Tengah, mligi ing laladan Simpang Lima kang kawentar dadi kawasan wisata kuliner.[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] Tahu Gimbal (diaksés tanggal 10 Oktober 2011)
  2. [2] Tahu Gimbal (diaksés tanggal 10 Oktober 2011)
  3. [3] Tahu Gimbal (diaksés tanggal 10 Oktober 2011)
  4. a b c d [4] Tahu Gimbal (diaksés tanggal 10 Oktober 2011)
  5. [5] Tahu Gimbal (diaksés tanggal 10 Oktober 2011)
  6. [6] Tahu Gimbal (diaksés tanggal 10 Oktober 2011)