Simpang Lima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kaanan simpang lima ing wayah awan

Simpang Lima iku sawijining lapangan sing dumunung ing punjer kutha Semarang lan minangka patemon saka limang dalan sing nyawiji, ya iku Jl. Pahlawan, Jl. Pandanaran, Jl. Ahmad Yani, Jl. Gajah Mada. lan Jl A Dahlan. Ing saubengé madeg hotèl-hotèl bintang lan punjer blanja. Antara liya Hotèl Ciputra, Hotèl Horison, Hotèl Graha Santika, Mall Ciputra, E Plaza, Plaza Simpang Lima, Ramayana. Lapangan iki minangka punjer keraméan warga Semarang saben dina Setu-Minggu.

Koordhinat: 6°59′25″S 110°25′23″E / 6.990183°S 110.423020°E / -6.990183; 110.423020